חיי מדף של מוצרי עוף בשר ודגים |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
חיי מדף של מוצרי עוף בשר ודגים
חיי המדף של המוצר הוא הזמן שמותר להשתמש בו החל מתאריך סיום הייצור שלו במפעל ועד שפג תוקף התאריך האחרון לשימוש בו. זמן זה נקבע בהתאם לסוג המוצר ומצבו (קפוא, מצונן). גורמי זיהום שונים (חידקים וכו') הנמצאים באופן בילתי נמנע במזון ובעיקר במזון המופק מבעלי חיים, מתפתחים ומתרבים בו . החזקת מוצרים מעבר לתאריך האחרון עלולה לחשוף את הקונה למחלות ובמיוחד כשמדובר על אוכלוסיות בסיכון כילדים, נשים בהריון, קשישים, חולים. המוצר יכול להיות קפוא ----> כלומר 18 מעלות מתחת לאפס ( קשה כאבן ) מצונן, טרי----> כלומר 4 מעלות מעל האפס. אין מוצר שהוא טרי- קפוא או קפוא מצונן וכו' זהירות משהו כאן לא תקין!! להלן טבלא עם סוגי המוצרים השונים והתאריך האחרון המותר לשימוש
חפש את תאריך התפוגה ובכך תהיה לך שליטה רבה על טריות מוצרי המזון שקנית ואחסנת בביתך. ד"ר מיקולשיק הילה וטרינרית רשותית קריית ארבע |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||